Efteråt..

Får väl skriva lite om känslan så här efter loppet.

Känns ju lite tomt att själva loppet är över men jag har de närmaste dagarna hela tiden blivit påmind om vad jag gjort.

Det stavas TRÄNINGSVÄRK… Direkt efter loppet känns den inte så mycket, då är man ju mest ”slut”, eller ”tom” på ork.

Dagen efter loppet däremot… Att gå nerför en trappa känns verkligen, det gör ONT! Men det är inget mot vad som komma skall, ännu en dag senare, d v s måndagen 21 maj när jag skulle byta hotell och inleda del två av resan, att umgås med min dotter Karin och hennes pojkvän Rasmus. Shit vad ömma min stackars vader samt lårmuskler var! Ungdomarna skulle visa mig stan, ja Beijing alltså, det började på väg till tunnelbanan… Oändliga mängder med trappor ner i den kinesiska underjorden och varenda trappsteg var en pina… Ajjjjj
20120523-211439.jpg
Karin och Rasmus i en av Pekings alla hutonger (=lite, smal gata, typ gränd).

Efter 50 min på T-banan skulle vi ju upp och rulltrappan lyste just här med sin frånvaro, Ajjj igen. Det var NÅGOT mindre smärtsamt att gå uppför ett trappsteg än nerför men skillnaden var hårfin. De frågade mig hela tiden; ”Hur känns det, är det ok?” Jag kunde ju inta säga annat än att ”visst det känns ju men vi knallar vidare…”. Men ont gjorde det.

Peking är en fullständigt fantastisk stad, vi har nu varit runt på en del sevärdheter samt små, små restauranger på bakgator dit troligen inte ens en GPS hittar men Karin & Rasmus har koll. Maten här är otroligt god!! Jag gillar verkligen den kinesiska maten, ok, vi har ju inte beställt in typ huggorm, vovve eller katt förstås om man nu kan det… Har inte sett det på någon meny i a f plus att ungdomarna är väldigt bra på att läsa och snacka kinesiska så det är inga problem. Jag har verkligen två bra guider!!
20120523-211850.jpg
Typiskt kinesiskt gatukök, man lagar bokstavligen maten på gatan. Inget för svenska hälsovårdsmyndigheter antagligen… Men gott!! Och inte har jag blivit magsjuk heller…
20120523-211913.jpg
Väldigt mysig restaurang på en bakgata bland hutongerna. Vi satt på ett trädäck uppe i luften i den ljumma pekingkvällen
20120523-211922.jpg
På ovanstående restaurang fick vi bl a biffkött i strimlor, gott men hot! Det röda på fatet är chlilipeppar..!!
20120523-211945.jpg
Frukost! En härlig bit nybakat bröd, delat och med ett stekt ägg istoppat, jättegott, 2,50 yuan(kr)…

Skall lägga upp lite bilder här sedan när jag har bättre IT-möjligheter. Wi-Fi (trådlöst internet) finns på de flesta caféer. På hotellen finns som regel fast internetanslutning men det funkar ju inte till en iPhone eller motsvarande så jag har köpt mig en liten trådlös router i fickformat för 168 yuan (lika mycket i SEK).